Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: rdinev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1415116
Постинги: 285
Коментари: 652
Гласове: 325
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.10.2009 15:17 - Плоският корем - какво трябва да знаем?
Автор: rdinev Категория: Технологии   
Прочетен: 2121 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.10.2009 15:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

  Всеки път когато поглъщаме залък, ние несъзнателно поемаме известно количество въздух, който се спуска на долу в стомаха, след което преминава в червата. Ето защо понякога усещаме, че стомахът ни се подул до пръсване и трудно закопчаваме колана на панталона или ципа на полата си.
   Това явление се нарича аерофагия или в буквален превод “ядене на въздух”.
   Понякога освен усещането за тежест получаваме спазми, болки в стомаха, гадене, оригване и газове.
   
   Хранете се спокойно и бавно!
   
   Това е основният съвет, който мога да ви дам. Освен това ако пиете течности, не го правете по време на хранене, а преди или след това. Би било идеално също така, ако по-малко говорите по време на хранене, а ако пиете нещо, то пийте със сламка. Така ще ограничите до максимум проникването на въздушните мехурчета в стомаха.
   
   Колкото до самото хранене, знайте, че мекото на хляба, колбасите, зелето, лукът, бананите, плодовите сокове и сладоледите благоприятстват задържането на въздух в червата. Колкото до сушените зеленчуци (леща, зрял фасул, грах), те са много по-лесно усвоими и полезни, разбира се, ако предварително сте ги накиснали във вода за 24 часа.
   
   Забранени са газираните напитки и дъвката.
   Ако пушите, вие също поемате много въздух, което може да се отрази на стомаха ви.
   
   При тежест в стомаха може да си правите билков чай – например със зелен анасон, ангелика, маково семе, страстниче и градински чай.
   Също така ви препоръчвам да вземате въглен или комбинация от микроелементи манган и кобалт.

Отслабване

С тази рецепта се отслабва за 3 дни 2,5 кг. През първия ден се изяжда едно пиле на грил, разделено на три порции – за закуска, обед и вечеря, през втория – 300 г печено нетлъсто месо, също за 3 хранения, а на третия се изпива 1 л прясно мляко с какао. По време на диетата не се консумира хляб. А от четвъртия ден се започва с лека постна супа и филийка хляб.
   · Използва се алабаш, който е богат на белтъци, захари, витамин С, калий и др., което го прави много полезен за болни, задържащи вода и за хора със сърдечни проблеми. Помага също при заболявания на стомаха, бъбречни страдания, регулира обмяната на веществата и за отслабване. Взема се по 1 супена лъжица, настърган, при чувство на глад. Помага и на диабетици с наднормено тегло.
   · Три елемента са нужни за регулиране функциите на организма: цинк, никел и кобалт. Изследванията показват, че ако приемаме тези елементи, можем да отслабнем по-бързо, отколкото ако се прилага диета и гладуване. Те регулират апетита, без да подлагат организма на никаква опасност, улесняват освобождаването му от захари и мазнини. Тези микроелементи се взимат преди закуска.
   · В продължение на 3 месеца се спазва следната диета: сутрин и вечер по едно бурканче кисело мляко без хляб. По обед се яде нормално, но само с 1 филийка хляб (по възможност ръжен). Да не се консумират тестени, сладкарски и захарни изделия. След изтичането на 3-те месеца да се консумират предимно плодове и зеленчуци.

Кой плод с какво да ядем, за да стопим килограми?

Плодовите коктейли, приготвени вкъщи с миксер, а не със сокоизтисквачка, дават много витамини и ценни микроелементи, нужни за бодростта на тялото. В тях се запазва целулозата и всички останали вещества, а не е извлечен само сокът. Те са нискокалорични и затова са чудесен заместител на закуската, ако искате да свалите някой килограм. Ето няколко интересни рецепти.
   1) Нарежете на парченца 2 ябълки и половинка манго. Смелете ги в миксера. Добавете 100мл. ябълков сок, 200г. кисело мляко и 2 ч.л. мед. Подправете с няколко листенца джоджен.
   2) Тази напитка съдържа баластни вещества, които понижават нивото на холестерина, регулират обмяната и спомагат за разграждането на мазнините. Нарежете на парченца 2 ябълки и 2 праскови. Смелете ги в миксер, заедно с две супени лъжици овесени ядки и 250г. прясно мляко.
   3) Ненаситените мастни кисилини и витамин Е увеличават количеството на кислород в кръвта. А той е нужен за разжграждане на целулитните клетки. Почистете и нарежете на парченца 5 моркова и 1 киви. Смелете ги в миксер заедно с 100мл. минерална вода, 1 с.л. олио и няколко стръкчета накълцана целина.



Тагове:   корем,   Какво,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив